REVIDIRANA PREPORUKA - 24.01.2021

Objedinjene revidirane preporuke o prioritetima za testiranje na SARS-CoV-2, postupanju s kontaktima, završetku izolacije i karantene/samoizolacije s osvrtom na osobe koje su preboljele COVID-19 ili su cijepljene možete pogledati ovdje

 

UPUTE HZJZ - 25.08.2020

HZJZ izdao je 24.08.2020 upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 vezano za rad predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola u školskoj godini 2020./2021.

Upute možete pogledati ovdje

 

ZAKLJUČAK STOŽERA CZ GRADA KARLOVCA

Objavljeno 09.07.2020.

Stožer civilne zaštite grada Karlovca donio je zaključak o provođenju protuepidemijskih mjera. Zaključak možete preuzeti ovdje.

SAVJETI ZA RODITELJE

Vezano uz rad vrtića i škola od 25.05.2020.

Hrvatski zavod za javno zdravstvo izdao nove preporuke vezano uz rad vrtića i škola od 25.05.2020. Preporuku možete preuzeti ovdje.

VAŽNA OBAVIJEST RODITELJIMA O POČETKU RADA VRTIĆA 25.05.2020

Poštovani roditelji,

od sljedećeg tjedna otvaraju se svi objekti Dječjeg vrtića Karlovac. Prema najnovijim uputama HZJZ-a objavljenima 20. svibnja 2020. g., dostupnima na poveznici https://www.hzjz.hr/wp-content/uploads/2020/03/Upute_vrtici_skole.pdf omogućuje se uključivanje sve djece u program predškolskog odgoja.

Htjeli bismo vas podsjetiti kako se, iako su maknuta ograničenja od 9 djece po skupini, i dalje pridržavamo higijenskih mjera prema uputama HZJZ-a. Molimo vas da se upoznate s navedenim uputama, a posebno ističemo sljedeće:

- da ne dolazite u pratnji djeteta ako imate simptome respiratorne bolesti (povišena tjelesna temperatura, kašalj, poteškoće u disanju, poremećaj osjeta njuha i okusa), ako vam je izrečena mjera samoizolacije ili ako imate saznanja da ste zaraženi s COVID-19,

- da ne dovodite dijete u ustanovu ako dijete ima simptome respiratorne bolesti (povišena tjelesna temperatura, kašalj, poteškoće u disanju, poremećaj osjeta njuha i okusa), ako ima izrečenu mjeru samoizolacije ili ako je dijete zaraženo s COVID-19

Dolazak djece u vrtiće bit će organiziran na sljedeći način:

• prilikom dovođenja djece molimo da u prostore vrtića ulazi samo jedna osoba u pratnji djeteta

• pri ulasku molimo Vas da dezinficirate potplate cipela na dezbarijerama i ruke na dozatoru na ulazu (samo roditelj, djeca ne dezinficiraju ruke)

• u prostoru garderobe dijete se skida, obuva papuče i tada predajete dijete odgajatelju

• izjave više nije potrebno donositi

• djecu dovodite u vrijeme kako ste ih dovodili i prije pandemije jer će biti osigurana dežurstva

• molimo Vas da se i dalje pridržavate preporučenih mjera fizičke distance i da se u prostoru vrtića zadržavate što kraće

Obavijest o provedbi posebnih i kraćih programa

Dječji vrtić Karlovac od 25. 5. 2020. nastavlja s provedbom posebnih programa unutar redovitih cjelodnevnih programa (sportski, glazbeni program).

Kraći programi i program predškole neće se više provoditi u tekućoj pedagoškoj godini.

Radujemo se ponovnom susretu!

Dječji vrtić Karlovac

Obavijest o radu vrtića od 25.05.2020

Poštovani roditelji,

Sukladno Uputama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo za sprječavanje i suzbijanje epidemije covid-19 vezano za rad predškolskih ustanova i razrednu nastavu od 1. do 4. razreda te posebne razredne odjele i rad s djecom s teškoćama koja imaju pomoćnika u nastavi, donesene 20. svibnja 2020. godine https://www.hzjz.hr/wp-content/uploads/2020/03/Upute_vrtici_skole.pdf , u Dječji vrtić Karlovac od 25. svibnja 2020. godine omogućuje se uključivanje sve djece u program predškolskog odgoja.

Molimo roditelje da navedene upute HZJZ-a detaljno pročitaju te:

- da ne dolaze u pratnji djeteta ako imaju simptome respiratorne bolesti (povišena tjelesna temperatura, kašalj, poteškoće u disanju, poremećaj osjeta njuha i okusa), ako im je izrečena mjera samoizolacije ili ako imaju saznanja da su zaraženi s COVID-19,

- da ne dovode dijete u ustanovu ako dijete ima simptome respiratorne bolesti (povišena tjelesna temperatura, kašalj, poteškoće u disanju, poremećaj osjeta njuha i okusa), ako ima izrečenu mjeru samoizolacije ili ako je dijete zaraženo s COVID-19

Kako bismo mogli organizirati rad u skladu s Uputama HZJZ-a molimo roditelje da do petka, 22. svibnja 2020. g. do 12.00 sati najave dolazak djece od ponedjeljka 25. svibnja 2020. g. na sljedeće kontakte:

e-mail adresa: anita.maradin@vrtic-karlovac.hr

ili mobitel: 099 2471 610

Dolazak djece koja su pohađala vrtić protekla dva tjedna roditelji ne trebaju najavljivati!

Dodatne informacije vezane za dovođenje djece u vrtić i odvođenje djece iz vrtića biti će objavljene u petak, 22.svibnja 2020.g. na mrežnoj stranici vrtića www.vrtic-karlovac.hr

NOVOSTI

Novosti koje objavljuje Stožer civilne zaštite grada Karlovca pratite na ovome mjestu.

AKTUALNO

Obavijest vezano za početak rada vrtića - 05.05.2020

Poštovani roditelji,

Sukladno Uputama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo za sprječavanje i suzbijanje epidemije covid-19 za ustanove ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja te osnovnoškolske ustanove u kojima je osigurana mogućnost zbrinjavanja djece rane i predškolske dobi te učenika koji pohađaju razrednu nastavu od 29. travnja 2020. godine https://www.hzjz.hr/wp-content/uploads/2020/03/Upute-vrtici-i-skole-29-4-2020.pdf Dječji vrtić Karlovac od 11. svibnja 2020. godine započinje s radom u svim objektima.

Molimo roditelje da do četvrtka 7. svibnja 2020. g. do 12.00 sati najave dolazak djece koju planiraju dovoditi u periodu od ponedjeljka 11. svibnja 2020. g. do petka 22. svibnja 2020. g. na sljedeće kontakte: e-mail adresa: anita.maradin@vrtic-karlovac.hr ili mobitel: 099 2471 610

Molimo Vas da poštujete dogovoreni rok najave kako bi mogli organizirati rad u skladu s navedenim uputama HZJZ-a.

Također molimo Vas da navedene Upute HZJZ-a detaljno pročitate te ispunite i potpišite Izjavu kojom potvrđujete da ste u cijelosti upoznati s Uputama.

Obrazac Izjave možete preuzeti ovdje

Ispunjenu i potpisani Izjavu dostavljate i predajete prilikom prvog dana dolaska djeteta u vrtić.

 

UPUTE HZJZ - 04.05.2020

HZHZ izdao je 29.04.2020 nove upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 za ustanove ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja te osnovnoškolske ustanove u kojima je osigurana mogućnost zbrinjavanja djece rane i predškosle dobi te učenila koji pohađaju razrednu nastavu.

Upute možete pogledati ovdje

 

OBAVIJEST LOGOPEDA - 04.04.2020

Poštovani roditelji, s obzirom na trenutne mjere kojima se ograničava rad dječjih vrtića te prekid logopedskih vježbi unutar vrtića, ukoliko je Vaše dijete uključeno u logopedski tretman u vrtiću, za smjernice i materijale za rad kod kuće možete se javiti mailom na: dvkarlovac.logoped@gmail.com

 

PRIRUČNIK IGRE I AKTIVNOSTI - 31.03.2020

Priručnik je namjenjen prvenstveno roditeljima i članovima uže obitelji koji sudjeluju u odgoju i obrazovanju djece predškolske dobi.

Izašao je iz potrebe i želje za pomoć svima, da slobodno vrijeme s djetetom provedu što kvalitetnije i zabavnije.

Sve aktivnosti u priručniku provode se s ciljem poticanja razvoja fine i grube motorike djeteta.

Priručnik vrtićkih stručnih suradnika možete preuzeti ovdje

 

OBAVIJEST - 27.03.2020

Poštovani roditelji,

kako su i dalje na snazi mjere protiv širenja bolesti COVID-19, a kojima je ograničen rad dječjih vrtića Grada Karlovca, za svu djecu kojima je nužan boravak u vrtiću do daljnjega je dežuran Vrtić Grabrik, Bartola Kašića 17 i to svaki radni dan, od ponedjeljka do petka, od 6.00 sati ujutro.

Obračun boravka djece u mjesecu ožujku 2020. g. (boravak od 1.3. do 15.3.2020.g.) izvršit će se kada vrtići počnu s normalnim radom.

Sukladno Odluci Grada Karlovca od 16.3.2020 g. pa do ponovne uspostave rada vrtića neće se vršiti naplata vrtića.

PRIPREMA DJETETA ZA ŠKOLU KOD KUĆE - 27.03.2020

Predškolske godine predstavlju razdoblje znatnog napredovanja djece. Upravo u tom periodu djecu pripremamo za ono što ih dalje čeka u životu, odnosno, pripremamo ih za školu. Ova priprema događa se kako u vrtiću, tako i kod kuće. U ovom periodu, kada je obustavljen rad odgojno - obrazovnih ustanova i kada se potiče ostanak kod kuće, donosimo vam neke prijedloge što možete raditi sa svojim budućim školarcem.

Članak vrtićkih stručnih suradnika možete preuzeti ovdje

 

RIJEČ PSIHOLOGA - 20.03.2020

Kako s djecom prolaziti epidemiju koronavirusa? Odgovor na pitanje možete potražiti u tekstu koji je za Vas roditelje pripremila naša psihologinja.

Preuzmiti tekst psihologa na temu djeca i epidemija koronavirusa

 

STOŽER CIVILNE ZAŠTITE GRADA KARLOVAC - 20.03.2020

Sve informacije vezane za trenutnu situaciju s virusom COVID-19 nalaze se na službenoj web stranici Grada Karlovca - www.karlovac.hr

 

OBAVIJEST - 19.03.2020

Zbog širenja bolesti COVID-19 te proglašenja pandemije nadležna tijela donijela su posebne mjere kojima se ograničava okupljanje i rad. Dječji vrtić Karlovac organizira svoj rad sukladno navedenim uputama i odlukama. Do daljnjega je za svu djecu polaznike Dječjeg vrtića Karlovac i Dječjeg vrtića Četiri rijeke dežuran Vrtić Grabrik, Bartola Kašića 17. ali apeliramo na roditelje da djecu dovode u vrtić ukoliko nikako nemaju drugu alternativu. Jednako tako dolazak djece u vrtiće kao i odlazak vršit će se uz posebne mjere prevencije. Od 16.3.2020. do ponovne uspostave normalnog rada vrtića neće se vršiti obračun boravka. Planirano ljetovanje djece u Hostelu Karlovac u Selcu se vjerojatno zbog nastale situacije neće moći održati te nije potrebno vršiti daljnje uplate za ljetovanje. Roditelji koji su uplatili prvu ratu dobiti će povrat novca.

 

NOVE MJERE U RADU DJEČJIH VRTIĆA - 16.03.2020

Od utorka, 17.03.2020.g., dežuran je Vrtić Grabrik, Bartola Kašića 17 i to za svu djecu polaznike Dječjeg vrtića Karlovac i Dječjeg vrtića četiri rijeke koja nemaju drugu mogućnost smještaja za vrijeme trajanja aktualne situacije širenja COVID-19 virusa.

 

VAŽNA OBAVIJEST - 13.03.2020

Temeljem zaključka Stožera civilne zaštite grada Karlovca od 13.03.2020., te smjernica za postupke vezano uz aktualnu situaciju širenja COVID-19 virusa preporuča se da se u objekte dječjih vrtića svakako izbjegava dovođenje djece.

Preuzmiti dopis iz Grada Karlovca

 

PREPORUKE HZZJZ ZA COVID-19

Rukovanje se smatra bliskim kontaktom za širenje bolesti koje se prenose kapljičnim putem, te se zbog toga preporučuje da se ljudi što manje rukuju, jer se time smanjuje rizik potencijalnog prijenosa bolesti koje uzrokuje novi koronavirus (COVID-19) i drugih bolesti koje se prenose tim putem.

Preporuke postupanja u odgojno-obrazovnim ustanovamo i specifične mjere zaštite uz nCOV bolesti (COVID-19) možete preuzeti na ovome mjestu.

Preporuka HZZJZ za odgojno-obrazovne ustanove

Plakat za javne prostore B1 – COVID-19_HR-ENG

Što je coronavirus? Kako prepoznati simptome? Rizične skupine

Pravilno pranje ruku

Kako umanjiti rizik od zaraznih bolesti uključujući i CORONAVIRUS - video